В новините
 
04.02.2007 13:45   Новината е видяна 3377 пъти
Реституционни неуредици и бюрокрация мъчат бургазлии

           

Над 100 бургазлии са потърсили безплатна юридическа помощ от правната приемна на „ГЕРБ” Бургас, съобщи председателят на Клуба на юриста и член на УС на регионалното сдружение адвокат Златина Дукова.

Вече няколко месецa в офиса на ГЕРБ на ул. „Левски” 34, юристи консултират бургазлии по различни казуси от всички области на правото. Обявен беше и “Горещ телефон”, както и имейл адрес, на които гражданите да заявяват своите въпроси и получават конкретни отговори на интересуващи ги юридически въпроси.

Нерешени с години спорове за недвижими имоти, отчуждавани по различните реституционни закони, са били най- честите питания. Според адвокат Дукова, този факт е показателен, че повече от 17 години процесът на реституция не е приключил и в много случаи хората са се сблъсквали с неправилни актове на компетентните органи, явни несправедливости и лошо прилагане на законите.

Спорове с местната администрация са другите най- често подавани проблемни казуси. Бургазлии са търсили помощ от юристите на сдружението за  обжалване на заповеди, откази на администрацията да им предостави документи или  издаде определени актове.  Гражданите са недоволствали от работата на местната общинска и държавна администрация, като са сигнализирали в ГЕРБ за бюрократичното отношение на чиновниците, неспазаването на сроковете и лошо изпълнение на служебни задължения.

Сред често задаваните още въпроси са били, какви са възможностите за завеждането на дела срещу държавата и общината, трудовите спорове, както и оплаквания от  измамени от финансови пирамиди бургазлии, неполучили  справедливо възмездие  от правосъдната система.

Няколко граждани са подали и сигнали за незаконни обекти или пречещи и загрозяващи сгради в общината. Те са изразили недоволство от бездействието на компетентните институции по отношение на премахването и обезопасяването им.

„Резултатите от приемната потвърждават загубата на доверие в институциите. Явно хората  доста често не намират решение на своите проблеми  при взмаимоотношенията си със съд, прокуратура и местна власт, което е особено обезпокоително”, коментира още адвокат Дукова.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |