В новините
 
05.02.2007 18:32   Новината е видяна 4733 пъти
Бургаски художници подреждат свои творби в Министерството на културата

 

48 изявени бургаски художници подреждат свои творби в Министерството на културата. Изложбата “Художници от Бургас- живопис,графика и пластика” ще бъде открита на 6 февруари от 17.00 часа в зала “Средец”.
Изложбата се организира от Министерство на културата и Дружество на художниците в Бургас.
В нея са представени творци от различни школи и поколения, оставили сериозен отпечатък в развитието на българското съвременно изобразително изкуство. Между тях са Виолета Масларова, Кирил Симеонов, Дамян Заберски, Евгени Бугаев, Георги Зайков, Герги Баев, Ненко Токмакчиев, Стоян Цанев, Йордан Маринов, Ненчо Русев, и от по – младото поколение - Димо Колибаров, Георги Динев, Йордан Ангелов, Дарина Пеева, Светозар Бенчев, Анелия Райкова и други.
Дружество на художниците в Бургас е създадено в началото на 60 – те години на миналия век и продължава да съществува активно в художествения живот на страната и чужбина. След 20 – годишно прекъсване през 2004 г. Общината и Дружеството на художниците възстановиха  Национална изложба - биенале „Приятели на морето”. През 2006 г. бе неговото второ издание. Настоящата изложба е фрагмент от участието на бургаски художници в Национална изложба – биенале „Приятели на морето”.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |