В новините
 
07.02.2007 21:34   Новината е видяна 4379 пъти
ГЕРБ Бургас раздава стикери за автомобилите с газови уредби

Близо 600 стикера за автомобилите с газови уредби ще раздаде ГЕРБ-Бургас  на собствениците им, съобщиха от пресцентъра на организацията.
От 1 януари 2007 година моторните превозни средства, оборудвани с автомобилни газови уредби са задължени да поставят знака на стъклото си. Новото изискване бе прието във връзка с пълноправното ни членство в ЕС и необходимостта да се синхронизира националното ни законодателство с това на съюза.

Според Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации, знакът трябва да се залепи на задното стъкло от вътрешната страна в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло, ако автомобилът няма задно стъкло.

Стикерите се предоставят на шофьорите от органите за технически надзор при преглед за техническата им изправност.
Някои от тях обаче спекулират с новата промяна като задължават водачите, преминали технически преглед да се явят отново, за да получат задължителния знак. Други пък освен за прегледа, искат пари и за стикера, който според наредбата е безплатен. За това сигнализират в юридическата приемна на ГЕРБ собственици на моторни превозни средства .

От организацията решиха да се снабдят със задължителния знак и да го раздават безплатно на шофьорите, които представят документ, че са минали технически преглед на газовата уредба. Те могат да получат стикер от офиса на организацията на ул. “Васил Левски” 34.

Представители на ГЕРБ- Бургас се свързаха със собственици на таксиметрови компании в града, които също ще бъдат снабдени със стикери.
В другите градове на страната органите на КАТ и ДАИ вече са започнали масови проверки и налагат санкции на водачи, които нямат обозначителен знак, предупредиха от организацията.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |