В новините
 
08.02.2007 22:50   Новината е видяна 3453 пъти
И в Бургас забраниха търговията с живи птици

 

Забранява се търговията и придвижването на живи птици на територията на община Бургас, гласи заповед на бургаския градоначалник. Мярката е наложена във връзка с констираното заболяване инфлуенца /грип/ по птиците на територията на Република Унгария и опасността заболяването да проникне на територията на страната. С нея се нарежда предприемането на необходимите мерки, съгласно Наредба за профилактика, ограничаване и ликвидиране на болестта инфлуенца по птиците.

Отглеждането на птици на територията на община Бургас трябва да се осъществява само в затворени помещения, като фуражите се съхраняват на закрито. Собствениците и  управителите на птицевъдни обекти трябва да засилят охраната и осигурят условия за дезинфекция на влизащи и излиащи от обекта траспортни средства и хора.

Председателят на ловно-рибарско сдружение “Лебед”-Бургас и началникът на РУГ, съвместно с представители на нестопанските организации да организират засилено претърсване за откриване на трупове на прелетни, диви и водоплаващи птици. При откриване на такива незабавно да сигнализират РВМС-гр. Бургас, се казва още в заповедта.

Кметовете и кметските наместници от съставните селища на Общината, съвместно с ветеринарните лекари по места трябва да осъществяват контрол относно мерките за биобезопасност на животоновъдните обекти.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |