В новините
 
09.02.2007 22:16   Новината е видяна 3357 пъти
Няма нарушения в бургаската белодробна болница, установиха проверяващи

 

Няма пропуски на трудовото законодателство в Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в Бургас, установила проверка на представители на Министерството на труда и социалната политика и Главна инспекция по труда, приключила на 8 февруари. Това оповести на заседание на Постоянната комисия по здравеопазване в Общинския съвет управителят на болницата д-р Евелина Трошанова. След като са разгледали докладната записка от контрольора Мария Инджова от комисията решили, че не приемат твърденията от нея за достоверни.

В края на месец януари Инджова представи доклад в Общинския съвет за административни и финансови нарушения, неправомерно формирани заплати и лоши условия за лечение.

От доклада стана ясно, че заплатите на висшите кадри са между 1500 и 2300 лева, а болните се хранят за по 2 лв. на ден.Според информацията на Инджова за 90 хоспитализирани се грижели 82 души персонал.

Още тогава зам.кметът по здравеопазване д-р Атанас Бошев обяви, че изнесените данни са неверни.

Формирането на работната заплата в болницата не е обвързано с издръжката на болните и се прави по единен за страната метод, съгласно наредба на Министерство на здравеопазването.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |