В новините
 
12.02.2007 20:41   Новината е видяна 3170 пъти
В Бургас и Варна животът най- скъп след София

В София животът е най-скъп, непосредствено следван от Бургас и Варна. Един лев купува около 20% повече услуги в Пловдив. В Плевен животът е най-евтин сред най-големите градове – около 22% по-евтин от столицата. Това показват последните данни от индекса „цена на живота”, с който “Индъстри Уотч” сравнява разходите за живот в най-големите градове. Проучването потвърждава резултатите от предходните издания на доклада, съобщиха от компанията.
София предлага най-скъпия труд за средни позиции. Подобно е положението и с цената на нискоквалифицирания труд, само че в това сравнение разликите са по-значими. Това означава, че дистрибутор или касиер в Бургас получава чувствително по-малко отколкото в София, докато заплатите на строителните работници са почти изравнени за двата града.
„Средните позиции” изискват определени способности и умения (но не и специализирано знание) като език, възраст, бърза адаптивност, комуникативност и т.н. Те обикновено са такива, при които служителите лесно могат да сменят фирмите и дори индустриите, ако имат желание да придобиват ново за тях и полезно за работодателя знание. Типичният служител на средна позиция ще владее базово английски, ще е на възраст между 25 и 45 години, ще може да се адаптира бързо в нова среда и да придобива нови за него функции. Наличието на диплома от университет на дадения служител не е разграничителната линия между средния и специализирания персонал.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |