В новините
 
13.02.2007 00:44   Новината е видяна 3854 пъти
Нафтекс падна от Криля Советов
Отборът на „Нафтекс” загуби контролата с „Криля советов” с 0:3. Руските футболисти имаха предимство през първите 45 минути на срещата, когато паднаха и трите гола. През втората част „Нафтекс” бе по-добрият отбор на терена, но пропуски направиха Велин Дамянов, Румен Шанкулов и Стойчо Младенов. Руския тим завърши срещата в намален състав, след като на двама от неговите футболисти бяха показани червени картони.
Мачът започна във високо темпо, като още от началните минути се видя, че отборът на „Криля советов” е много силен физически и печели повечето от единоборствата. За разлика от другите контроли, които изигра до момента, „Нафтекс” не беше така свеж и липсваше скорост в атаките на отбора. Руснаците се възползваха от това си предимство и откриха след грешка в бургаската защита.
В края на полувремето паднаха още два гола, първият след премерен удар отблизо на резервата Шевченко, а вторият след силен изстрел на същия футболист от около 23 метра в горния ляв ъгъл на Симеонов. През първото полувреме нашите отправиха два удара към вратата на противника чрез Радомир Тодоров и Иво Паргов.
Второто полувреме започна с по-офанзивна игра на бургаския отбор, който се опита да промени негативния резултат от първото полувреме. Още в 47 минута след ъглов удар резервата Велин Дамянов остана непокрит, но от 4-5 метра стреля над гредата. Малко по-късно удобна позиция за стрелба имаше и Любенов, но ударът му със задна ножица бе спасен от вратаря.
В 70-та минута и пред Стойчо Младенов се откри възможност за намали разликата, но в последния момент не успя да стреля от удобна позиция. В самия край на мача Румен Шанкулов напредна отдясно, навлезе в наказателното поле и стреля покрай излезлия да го пресрещне вратар на противника, но след удара му топката срещна страничната греда и се върна на терена.
След мача наставникът на „Нафтекс” Георги Василев коментира двубоя така:
- „Получихме добър урок от силен противник. Получи се много оспорван двубой, в който разбрахме, че дори да владеем повече топката и да разиграваме добре, можем да загубим. Отборът ни не беше свеж, поради натоварената програма и двубоите, които играем през ден. Въпреки това футболистите разбраха, че към всеки мач трябва да се подхожда максимално концентрирано. В този ни липсваше и самочувствие, което се отрази в определени моменти на играта. Продължаваме срещите със силни съперници, като още в сряда срещаме Брашов от първа румънска дивизия, в петък играем с шампиона на България, а след това и с отбора на Динамо Киев. Продължаваме напред и се учим от грешките си.”
Утре отборът на „Нафтекс” ще тренира веднъж, а след това ръководството е предвидило разходка до Ларнака, където футболистите ще могат да разгледат забележителностите на града , както и да пазаруват подаръци за своите близки.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |