В новините
 
13.02.2007 23:30   Новината е видяна 4081 пъти
Мини-наблюдатели посетиха Първо РПУ

На фаталния 13-ти ден от месец февруари своя прощъпулник в професията на полицая направиха най-малките почитатели на служителите на реда – деветгодишните Христо и Станислав от бургаското училище “Иван Вазов”. Двамата третокласници бяха избрани сред своите връстници за “мини-наблюдатели” на полицейската дейност в Първо РПУ Бургас, обслужващо Централната част на града и в частност основното училище на двете момчета.

Христо и Станислав проследиха пътя на едно телефонно обаждане от момента на постъпването му в Дежурния център на Първо РПУ Бургас до задържането на извършителя на престъплението. Гл. инспектор Димчо Денев – Началник група “Охрана на обществения ред” към сектор “Охранителна полиция” в Първо РПУ Бургас посрещна двамата “наблюдатели”, като в ролята си на гид, им обясни основните разлики в униформата на служителите в : гранична, съдебна и горска полиция и Жандармерийска част – Бургас. Въпросите за отличителните белези на униформения полицай, нагръдния знак и полицейската карта, както и за предназначението на белезниците, палката и пистолета, също бяха надлежно разгледани от любезния домакин. 

Особен интерес в двамата малчугани предизвика оборудването на полицейския автомобил, сигналните лампи и активираната за кратко полицейска сирена. Свалянето на пръстови отпечатъци и създаването на база данни с тях, посредством която впоследствие да се установява самоличността на извършителите на престъпления, приковаха вниманието на третокласниците Христо и Станислав. Информацията, че пръстовите отпечатъци са лични за всеки един човек и че най-просто връстниците им могат да видят своите следи върху чисто стъкло впечатлиха “мини-наблюдателите”, на чиито плещи в следващия “Ден на отворените врати” ще тежи отговорността да преразкажат на връстниците си придобитите до момента знания за полицейската работа.

Очаква се до края на месец март Първо РПУ Бургас да бъде домакин на още няколко посещения на добра воля от страна на ученици от бургаските училища, като целта на подобни мероприятия е директен контакт с полицейските служители и възможност за най-пълното им информиране по проблеми, касаещи ежедневната полицейска дейност.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |