В новините
 
13.02.2007 23:37   Новината е видяна 4902 пъти
Кой как празнува 14 февруари, прочетете личното мнение на един общински съветник

 

Скъпи бургазлии,

Провокиран съм да се обърна към Вас поради следния факт:

Докато разглеждах родната ни преса, видях колко много място в нея заема темата с католическия празник Св. Валинтин.От всевъзможни глупости до чист вулгаризъм. Сещам се за отговор на въпроса какъв подарък ще изберете за Св.Валинтин, поп певицата АнДжи отговаря - камшик с пухчета.

На тази псевдо демокрация, на която никой не ни е учил как да се държим в обществото, как да правим бизнес, дори как да се обичаме изборът си е изцяло наш. Затова вина имаме ние, поради факта, че нямаме отдавна гражданско общество, така и държавните институции и православната църква , която петнадесет години не можа да се сплоти , камо ли да даде пример на младите хора и да ги просвети затова ,че Св.Валинтин е католически празник и че всеки, който се чувства българин и не се срамува от това, на този ден трябва да почита не Трифон Зарезан, както е по стария календар, а един светец, който е създал най-българското от всичко, което сме създали ние българите, а именно българската писменост.

Скъпи приятели, 14 февруари по православния календар е празникът Успение на Св.Кирил Славянобългарски. Както знаем той и брат му Методий освен, че са създали славянската азбука, са превели свещенното писание на разбираем за славяните език и с това утвърждават християнската вяра. Заради тази вяра сме били клани цели пет века. Това е празникът, който всеки българин трябва да празнува. Ако не се върнем към истинските си православни корени, освен католическия Св.Валентин скоро може да празнуваме и мюсюлманския коч байрям. Това е един измислен празник и се утвърди у нас по простата причина, че  става голям купон. Ако нас никой не ни е научил и не ни е дал пример какво да празнуваме, то какъв пример ще дадем ние на нашите деца и после пак ще упрекваме държавата, че в училищата ни се пуши дрога, че се прави секс най-безотговорно, без никакъм критерий при избора на партньор и все да се питаме  „ на кой-господ да се кланяме“?

Ние си имаме един господ и една църква. И тя е православната християнска църква. Въпреки, че в училищата по времето на комунизма, нито след 1990 год., така наречената псевдо - демокрация не се учи вероучение от обща култура, поне правилно празниците си да тачим. Те са свързани с изключителни събития в нашата православна християнска история, а колкото до любовта към любимия човек, то тя трябва да се показва и почита постоянно, а не един ден в годината. На всички влюбени и на всички българи честит празник -  Успение на Св.Кирил   Славянобългарски.

Георги Манев - общински съветник

 

 

Ако някой от читателите ни застъпва друга теза, Бургас инфо ще публикува и нея.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |