В новините
 
13.02.2007 17:42   Новината е видяна 3626 пъти
Чистка в Агенцията по туризъм

 

"Само да ми замирише на корупция, дори и без доказателства, уличеният служител на Държавната агенция за туризъм ще бъде уволнен и няма да пощадя името му". Това заяви на специална пресконференция назначеният  преди пет дни нов председател на ДАТ Анелия Крушкова. Тя обяви, че до нея са стигнали слухове за сериозни проблеми в агенцията от три години насам.

Наскоро председателят на несебърската неправителствена асоциация за насърчаване на чуждестранните инвестиции Чавдар Александров изпрати официално становище до премиера, в което се обяви против политическите назначения в туристическия бранш. Повод за реакцията му стана решението на тристранната коалиция, НДСВ да посочи човек за поста на държавната агенция по туризъм.  С днешната пресконференция Крушкова дефакто потвърди опасенията на Александров, тъй като установила, че служителите на агенцията не могат да изготвят официална служебна кореспонденция, което според нея е най-малкият проблем. "Част от хората, които не отговарят на стила ми на работа и на изискванията, ще бъдат уволнени", допълни още Крушкова, цитирана от електронното издание MoneyBG. Тя бе подкрепена от представители на туристическия бранш, които са приели нейното предложение да попълнят анкетни карти.
В тях браншът дава оценка има ли корупционни практики в агенцията, наличието на хаос липсата на непрофесионализъм и дава персонални оценки на висши служители на агенцията. Според анкетите е твърде вероятно да бъде преразгледан сделката с "Ноизи", за която от туристическия бранш настояват, че определено става дума за корупционни практики. Хаос и безредие е имало на последното изложение в Брюксел, са заявили от туристическия бранш. По неофициална информация, туристическия ни щанд в Копенхаген е посетен от само един човек.
Мизерен, неадекватен и недостоен е стилът на представянето на България на туристическите изложения през последната една година, според представителите на туристическия бранш. Анкетните карти повдигат и въпроса, че отпуснатите "мизерни" средства за реклама на българския туристически продукт биха били достатъчни, ако има контрол на средства и повече не се допуска секретарки на агенцията да пътуват често до Япония и по осем бездейни служители да пушат цигари, както е станало на щанда в Лондон. Анелия Крушкова обяви, че вече е предприела свое проучване, но всичко трябва да бъде добре аргументирано, за да се освободи от ненужните и злепоставящи агенцията служители.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |