В новините
 
14.02.2007 22:32   Новината е видяна 3962 пъти
Несебърлии зарязаха лозята

Жителите на Несебър се събраха за традиционното зарязване на лозята и отбелязването на празника на винари и лозари – Трифон Зарезан. Домакините на празника бяха членове на ЗПК “Несебър”, които организираха ритуала в лозовия масив “Мерло” край с. Тънково.
Пръв лозето заряза председателят на земеделската кооперацията Стайко Гургов, а след него и зам. кметът на община Несебър Иван Цанев.
”Макар сполетялото ни бедствие и проливни дъждове през месец юли м. г., 2006 г. бе успешна и благодатна за ЗПК „Несебър””, сподели председателят Гургов и посочи конкретни резултати от положените усилия. 144 т. мерло, 124 т. мускат отонел и 51 т. памид са прибрали от лозовите масиви земеделците. От своя страна това довело и до добра финансови реализации и е осигурило възможност за закупуване на нова техника, с оглед по-добро качество и по-висока производителност, похвалиха се от земеделското ръководство.

Точно в 12.00 ч. на ул.”Л.Каравелов” /на стария пазар в новата част на града/, община Несебър пък организира общоградско веселие, посветено на пазача на лозята Св. Трифон. За повдигане градуса на настроението се погрижиха ФА „Слънчев бряг”, оркестър „Сакар” и народните певци Жечка Сланинкова и Данислав Кехайов.

По-късно днес своята почит към Св.Трифон, но и към Св.Валентин ще отдадат и дружеството на несебърските художници. Притворили в цветове двете опияняващи вдъхновения, местните творци са подготвили изложба, озаглавена „Вино и любов”. Резултатът от амбициозното начинание може да видите днес от 17.30 ч. в общинската галерия /„Конферентен център „Несебър”/.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |