В новините
 
15.02.2007 17:26   Новината е видяна 3576 пъти
Равенство за Нафтекс

Двубоят между Нафтекс и Брашов, игран по-рано днес не излъчи победител. Двата отбора изнесоха един коректен и много динамичен мач, при силен вятър, който затрудняваше действията и на двата тима и завършиха наравно 1:1. Нафтекс поведе след гол на Паргов, румънците изравниха в края от дузпа чрез Думитру.
През първото полувреме румънския тим игра с вятъра и успя да спечели териториално предимство, без обаче да създаде опасности пред Иван Чворович, който се завърна в игра след излекувана контузия. В 37-та минута румънците уцелиха напречната греда след центриране отдясно. Нашите имаха две добри положения, но в първия случай вратарят се намеси успешно, а при втория, след удар на Паргов, топката премина на сантиметри от страничната греда.
През второто полувреме Нафтекс се възползва от предимството да играе с вятъра и натисна съперника си в неговата половина. Най-напред Любенов, а след него и Паргов опитаха удари, но топката преминаваше покрай вратата. В 53-та минута влезлият като смяна Станислав Петров, надигра персоналния си пазач и центрира в наказателното поле, където Иво Паргов се извиси над всички и със силен и много точен удар с глава под гредата направи вратаря на Брашов безпомощен 1:0.
Малко след това, неразбирателство в румънската защита остави Любенов непокрит, но той не успя да засече топката, останал сам срещу вратаря на румънците. Отлична възможност за увеличаване на разликата имаше и младия Цветан Филипов, но изстрелът му от 10-тина метра премина над гредата.
В края при една контраатака защитник на Нафтекс събори футболисти на Брашов в наказателното поле и главният рефер отсъди дузпа, която Думитру превърна в гол. До края на срещата още на два пъти Нафтекс имаше добри възможности да спечели мача, но шансът в два случая помогна на румънците.
Ето мнението на старши треньора Георги Василев за двубоя:
- „Отново се получи един добър мач, една много полезна проверка. За румънците мога да кажа, че са добър отбор, който бързо и ефикасно разиграва топката, действа на висока скорост, което ние все още не успяваме да правим добре, играе чисто и прагматично. Аз съм доволен с оглед на показаното от нашите футболисти, но искам да подчертая, че ако не беше нелепата грешка в защита при наказателния удар, както и при по-голяма концентрация в атаката, ние трябваше закономерно да спечелим мача. Все още има неща, на които ще акцентувам до края на подготовката. Търся и още варианти в центъра на терена, както и в защитен план, затова и направих доста смени през второто полувреме”.
След края на мача играчите, които влязоха като резерви и тези, които не взеха участие останаха да тренират, а останалите направиха възстановителни процедури в хотела. Утре футболистите ще имат една тренировка и ще почиват, а в петък е поредната контрола на Нафтекс с отбора на Левски София. Тя ще се играе на електрическо осветление, най-вероятно на общинския стадион в Паралимни, разположен на около 6 километра от Агия Напа.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |