В новините
 
22.02.2007 23:30   Новината е видяна 3611 пъти
РИОСВ погна Поморие за нерегламентирано сметище

 

Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас  даде срок на община Поморие до месец май да бъде почистено нерегламентирано сметище. Предписанието беше издадено след извършена  проверка на място, съобщиха от инспекцията.
Експерти констатираха замърсяване с голямо количество отпадъци, повечето от които строителни,  по протежение на около 500 м по черен път между главния път Бургас - Поморие и морския бряг върху частни терени в местността "Лахната".    Замърсената площ е в близост до военно - почивния дом край кв. Сарафово. Всички нерегламентирано изхвърлени отпадъци трябва да бъдат разделени по вид и извозени до регламентираните сметища за строителни и битови отпадъци в община Поморие.
При неспазване на предписанието теренът да бъде възстановен в посочения срок, съгласно Закона за управление на отпадъците, се налагат глоби за допускане на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци са от 1 000 до 10 000 лева. При констатиране на повторно нарушение размерът на глобата се удвоява. 






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |