В новините
 
28.02.2007 17:08   Новината е видяна 3492 пъти
Деца от Несебър изпратиха мартеници на мексиканчета

Деца от общинския детски комплекс в Несебър решиха да  запознаят свои връстници от мексиканския град Морелия с древния обичай - закичване на мартеници на празника Баба Марта. Саморъчно те изработиха мартенички и ги изпратиха до южния съсед на САЩ. Децата, възпитаници на СОУ „Л.Каравелов” в Несебър си сътрудничат с ученици от мексиканския град по проект на Центъра за Световно наследство и работят съвместно по програма ”Младите по следите на Световното Наследство”.

Информация за тяхната инициатива беше подадена и в централата на ЮНЕСКО, която подкрепя сътрудничеството между училища в градове Световно наследство в различни части на света. Предвестниците на пролетта, изработени от несебърските ученици, могат да се видят вече и в сайта на световната организация.
Искаме да зарадваме нашите приятели от Морелия и да ги запознаем с един от най-древните и в същото време уникален български обичаи - закичването на мартеници, споделят участниците.

Работата по проекта ще приключи през юни т.г., когато най-добрите участници ще получат дипломи лично от Генералния секретар на организацията Денис Рикард.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |