В новините
 
02.03.2007 21:38   Новината е видяна 4420 пъти
Несебър отбелязва Националния празник

С издигане на българския трибагреник на площада пред ЦДГ „Калина Малина” в новата част на Несебър ще започне утре тържественото честване на “Трети март” - Националния празник на Република България. Церемонията ще започне от 11 часа.

На светлия празник ще се проведе тържествен концерт-спектакъл, посветен на 129-годишнината от Освобождението на България.
Програмата включва изпълнения на революционни възрожденски песни на квартет „България” и музикално-поетичен рецитал на актрисата Дени Евстатиева. Гост на концерта ще бъде и Елка Чучуганова от дуета за стари градски песни „Елит”, а български фолклор ще представят учениците от Обединената общинска школа по изкуствата за деца и юноши.   

В навечерието на 3 март читалище „Яна Лъскова” в Несебър организира конкурс за художествено изпълнение на стихове за България, посветен на Националния празник. В надпреварата участваха ученици от несебърска община на възраст между 7 и 18 години. Първото място в първа възрастова група се присъди на учениците от трети клас при ОУ „Св.СВ.Кирил и Методий” в Св.Влас за литературно-музикалната композицията „Най-скъпа, една на света!”. Композицията „Васил Левски - Велик българин!” донесе призовото място във втора възрастова група на възпитаниците на ОУ „Г.С.Раковски” – с. Оризаре.  За индивидуални декламации на стихове в средна възрастова група първото място си поделиха Захари Минчев от Свети Влас и Виктор Атанасов от Равда. Сред най-малките отличена с първо място е  Стамелина Костадинова, също от Свети Влас, а сред най-големите Дияна Добрева от Обзор.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |