В новините
 
06.03.2007 17:46   Новината е видяна 3537 пъти
Спортното училище без сграда

Община Бургас е на път да предизвика междуучилищен скандал заради спортното училище "Юрий Гагарин" в града. То е собственост на общината, но е единственото сред сродните в страната без своя сграда. Досега се помещаваше в Музикалното училище, но миналия месец министърът на културата Стефан Данаилов поиска бъдещите спортисти да напуснат сградата. Директорката Нели Маркова се оплака, че и досега учебният процес е вървял много трудно. "Имаме 18 паралелки, а разполагахме само с 13 класни стаи. Спортната база е разпръсната из целия град и учениците бяха принудени да изминават огромни разстояния", разказа тя.
Община Бургас обяви, че няма пари за нова сграда и нареди спортистите да се преместят в местната гимназия "Йордан Йовков". Тамошното ръководство прие това на нож и заплаши с протести. Докато скандалът между училищата набира скорост, шефът на ГЕРБ в града Димитър Николов обяви, че общината има свободни 3 млн. лв., но вместо за нова сграда ги е заделила за покрив на летния театър.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |