В новините
 
06.03.2007 23:17   Новината е видяна 3914 пъти
Токът за бита няма да поскъпне преди 1 юли

Повишаване на цената на електроенергията за бита може да има най-рано от 1 юли. Това каза заместник-председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Валентин Кирчев.
По думите му все още е рано да се каже какво ще е увеличението, тъй като първо комисията трябва да извърши пълен преглед на тарифите на всички дружества по веригата – от производството до дистрибуцията на електричество.
По думите на Валентин Кирчев, преди да бъдат разгледани предложенията за нови цени на производителите у нас, не е коректно да се правят изчисления за крайната цена на тока. Преди месец от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прогнозираха, че токът за бита може да се увеличи с около 10 на сто, но в регулатора всеки ден постъпват нови предложения за корекции на цените.
От Националната електрическа компания поискаха от 1 април на цената на тока, който продават на електроразпределителните дружества, да стане от 6 на 7 стотинки без ДДС. Кирчев коментира, че НЕК вероятно има основание да иска поскъпване на тока, но технологично това не може да стане от 1 април.
С около 15-20 на сто по-скъпа електроенергия искат да продават и големите топлоцентрали у нас.
Засега единствено електроразпределителните дружества в София, София област и Плевен са внесли заявление за повишаване на цената на електроенергията средно с 10 на сто от 1 юли.
Очакват се обаче предложения за корекция на цените и в останалите райони на страната. Валентин Кирчев допълни, че предложението на собственикa на трите дружества в Западна България – CEZ, засичането на част от електромерите да се извършва на 3 месеца е резонно. Такива са електромерите на имоти във вилните зони, които не се използват през зимните месеци и реално не отчитат консумация. /econ.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |