В новините
 
12.03.2007 16:56   Новината е видяна 3497 пъти
15 уволнени за аферата с горивата в "Нефтохим"

 

Ръководството на бургаската рафинерия "ЛУКойл Нефтохим" уволни дисциплинарно 15 свои служители заради разкрития неотдавна канал за кражба на горива от завода.
Отстранени са всички шефове на звено "Транспорт и съхранение на нефтопродукти", единият от които - Симеон Баев, е бивш служител на Регионалната служба за сигурност в Бургас. Той обяви, че с останалите си колеги планират да заведат дела срещу уволненията си. Дисциплинарно е отстранен и един от началниците на наливната естакада, където се пълнят авто и жп цистерни с горива. Останалите уволнени са оператори от различните смени на двете места. Според публикация във ведомствения в. "Нефтохим" операторите са пряко виновни за кражбата, а ръководителите им са допуснали уронване престижа на дружеството, като не са възпрепятствали нарушението.
Каналът за кражба на горива е текъл през последните две години. Кражбите на нефтопродукти се осъществявали нощем, когато контролът и охраната на предприятието били занижени. Оповестено бе, че престъпната мрежа е икономисала около 1 милион и 300 хиляди лева, които е трябвало да се платят като данъци и акциз.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |