В новините
 
12.03.2007 18:02   Новината е видяна 3498 пъти
Искат спешно 330 хил. лв. за ремонт на стари сгради в Бургас

 

Областният управител Любомир Пантелеев поиска спешно 330 000 лв. за ремонт на стари сгради държавна собственост. Писмото е изпратено до министъра на държавната администрация и до министъра на държавната политика при бедствия и аварии, съобщиха от администрацията.
През последните 15 години в бюджета й не са отпускани средства за ремонт на сградите държавна собственост. Повечето от тях са строени в началото на миналия век, тяхното състояние непрекъснато се влошава и те се превръщат в потенциално опасни, е становището на областния управител. Има сериозни нарушения по конструкцията, изключително лошо е състоянието на фасадите и балконите, пише още в писмото. Има и не малко случаи на откъртване и падане на части от архитектурните елементи.
В изпълнение на заповед от септември 2006 г. на министъра на държавната политика при бедствия и аварии, беше установено, че на територията на Бургаска област има 15 потенциално опасни сгради под управлението на областния управител. За шест от тях основният ремонт е спешен и следва да се премине към възлагане на проекти за укрепване  и незабавни ремонтни работи. Областният управител настоява да бъдат осигурени 330 хил. лв., от които 20 хил. лв. за изготвяне на проекти и 310 хил. лв. за ремонт.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |