В новините
 
13.03.2007 00:45   Новината е видяна 4578 пъти
Фрапорт очаква рекорден брой редовни полети от Бургас и Варна през лятото

 

„През лятото ще имаме повече редовни полети отколкото изобщо някога е имало на двете летища в  Бургас и Варна. Опитваме се да убедим авиокомпаниите да пуснат възможно най-много линии, включително и през идващия зимен сезон“, съобщи  Андреас Хелфер, генерален изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД.

По думите му откриването на нови въздушни линии като цяло не зависи от летищата, а от клиентите и авиокомпаниите. В момента компанията е в преговори с няколко европейски авиокомпании.

Общо 20 млн. евро ще инвестира Фрапорт в летищата в Бургас и Варна през тази година, стана ясно миналата седмица. Средствата ще бъдат вложени в предстоящото пускане на Терминал 5 на летище Варна и монтиране на 10 чекинг гишета там.

Хелфер уточни, че сумата включва още разширяване на терминалите на Бургаското летище, ново мобилно оборудване като нови автобуси, платформи за обработване на багаж и товари, самолетни самоходни стълби, агрегати за запуск и др., започване на първите строителни работи по изграждането на новите терминали, преместване и подобряване на част от оградите, нови рентгенови апарати и други.

Същевременно се предвиждат инвестиции за опазване на околната среда – привеждане на горивните стопанства в съответствие със съвременните изисквания и изграждане на нови пещи за изгаряне на биологичните отпадъци на двете летища.

Друг приоритет е оптимизиране на електропреносната мрежа и осигуряване на аварийно независимо електрическо захранване след съгласуване с ДП “Ръководство на въздушно движение”. За тези две направления предвидените суми възлизат на над 6 млн. евро за 2007 г.

„Терминал 5 ще бъде сезонно съоръжение. Броят на новите работни места там ще зависи от броя на допълнителните полети и пътниците. Терминал 5 е конструиран да поема по 3 полета на час по време на пиковия сезон. Като се вземат предвид сезонните колебания, аз бих прогнозирал, че капацитетът на летище Варна може да се увеличи до обслужването на около 500 хил. пътника“, уточни Хелфер.

За първите два месеца на годината двете летища са обслужили общо 29 240 пътници, като през същия период на миналата година броят им е бил 18 573.

От 10 ноември миналата година летищата във Варна и Бургас се управляват от Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД – консорциум между Фрапорт Груп и “БМ Стар”, който спечели 35-годишната концесия на морските аеропортове. За периода на концесията в тяхното модернизиране и развитие ще бъдат вложени 403 млн. евро./investor.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |