В новините
 
13.03.2007 22:17   Новината е видяна 5205 пъти
Чистка на общинари в Несебър

 

Хората от екипа на бившия кмет на Несебър Николай Трифонов са подали заявления за напускане днес. Те са били принудени да направят това, след като за всички тях са били подготвени заповеди за уволнение. "Не ни оставиха почти никакъв избор. Трябваше да избираме между уволнението и т.нар. доброволно напускане", съобщи един от освободилите поста, пожелал анонимност.

От днес аут от общината са двамата заместник кметове Иван Цанев – евроинтеграция и временно изпълняващ длъжността кмет допреди няколко дни и Георги Георгиев, отговарящ за строителството.

Оставки са подали още главният секретар на общината Миглена Щерионова, главната счетоводителка Росица Петроханска, съпруга на общинския лидер на БСП Георги Петрохански, както и пресаташето на общината Галя Стратиева.

На мястото на Цанев е бил назначен бившият зам. кмет по евроинтеграция Янчо Янев. Освен него в общинската администрация остава и заместник кмета по туризъм Мария Недялкова и главният архитект Валентин Димов.

Тоталната смяна на екипа стана след като в събота на извънредна сесия на общинския съвет за кмет на Община Несебър бе избрана инж. Магдалена Мандулева. Тя ще изпълнява длъжността до местните избори през октомври.  Не е изключено областният управител да оспори избора на Мандулева, след като получи протокола от заседанието на местния парламент за избора й. Избирането на кметицата предизвика и сътресения в БСП. Въпреки неодобрението към Иван Цанев, който бе алтернативната кандидатура на Мандулева , местните лидери са били заставени да го подкрепят от партийното си ръководство. Вестник "Черноморски фар"  съобщава днес и за смяна на БСП- лидера в Несебър Георги Петрохански, заради възникналите в тази връзка вътрешнопартийни противоречия.

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |