В новините
 
15.03.2007 19:08   Новината е видяна 4483 пъти
ЕДП и ГЕРБ се обединиха в екокампания “За прозрачно море-чрез прозрачни договори”

 

ЕДП и ГЕРБ Бургас се обединиха в екокампания “За прозрачно море-чрез прозрачни договори” .  Двете организации настояват за отлагане на ратификацията на договора за изграждане на петролопровода Бургас-Александруполис.  Клаузите по споразумението , както и доклада за оценката на въздействието върху околната среда трябва да бъдат публично огласени, обявиха на съвместна пресконференция днес представители на ЕДП и ГЕРБ.
”В реализирането на един такъв сериозен проект, българското правителство дължи обяснение на своите граждани. Липсата на прозрачност поражда опасения, че правителството не е договорило гаранциите срещу рискове от екологична катастрофа и фалит  на българската туристическа индустрия по Южното Черноморие”, коментира адвокат Златина Дукова- член на УС на сдружение ГЕРБ. Тя подчерта, че кампанията не е насочена срещу проекта, а срещу липсата на информация за него.
Днес  независимите  депутати  Димитър  Абаджиев, Мария Капон и Елеонора Николова  внасят  парламентарно питане да премиера Станишев,  което поставя въпроса за екологичната безопасност при експлоатацията на  петролопроводите в района.
Хората на Бургас трябва да са наясно какво  печели  и  какво  може да  загуби  областта от реализацията на този проект , заяви местният лидер на ЕДП Антонио Душепеев.
Обещанието за 1000  работни места, по време на сторителството на наша територия, е несъизмеримо със стотиците хиляди работни места в  туризма и рибарството, смятат от двете сдружения. Те призовават всички граждански и браншови организации, местния бизнес да подкрепят екоинициативата.
Декларация в подкрепа интересите на местния туристически и рибарски бизнес ще бъде внесена и в Общинския съвет в Бургас.
Междувременно в Атина руският президент Владимир Путин, премиерите на България и Гърция подписаха тристранното междуправителствено споразумение за нефтопровода Бургас-Александруполис.
Русия притежава 51% от собственика на проекта - Трансбалканският тръбопровод, докато България и Гърция контролират по 24,5 на сто. Три руски държавни компании - Роснефт, Транснефт и Газпромнефт - ще доставят 35 - 50 млн. тона петрол годишно за запълване на петролопровода.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |