В новините
 
19.03.2007 20:14   Новината е видяна 3103 пъти
Бензиностанциите в Бургас отговарят на изискванията за опазване на атмосферния въздух

 

Всички бензиностанции в Бургас отговарят на изискванията за опазване на атмосферния въздух. Това установиха при проверки експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите, съобщиха от инспекцията.
По изискване на Наредбата за ограничаване на емисиите от летливи органични съединения при съхранение, товарене и разтоварване на бензини, бензиностанциите на територията на населените места трябва да бъдат оборудвани със система, която да улавя  бензиновите пари, изтласквани при зареждане на резервоарите и да ги връща обратно в цистерните. Това ще доведе до значително намаляване на емисиите от летливи органични съединения в атмосферния въздух, които не трябва да превишават допустимата норма. Изискванията на Наредбата се прилагат за всички новоизградени бензиностанции, за действащите с производителност по-висока от 1000 куб. м. годишно, както и за действащите бензиностанции, разположени в жилищни квартали или на работни площадки, независимо от тяхната производителност. Проверките по бензиностанциите за въвеждане на система за улавяне на бензиновите пари започнаха преди година.  Всички проверени обекти са изпълнили дадените предписания. Предстоят проверки на някои бензиностанции и газстанции в малките населени места в областта.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |