В новините
 
27.03.2007 01:22   Новината е видяна 3664 пъти
Лишиха ГЕРБ от представител в РИК

 

Представителите на тройната коалиция в Бургас лишиха ГЕРБ от представител в Районната избирателна комисия. Това стана на днес на консултациите при областния управител Любомир Пантелеев. 
 „Предложението ни беше за 1 наш представител в РИК, тъй като това беше гаранция за прозрачността на изборите за евродепутати. Никой обаче не взе под внимание настояването ни”, заяви регионалният координатор на ГЕРБ Димитър Николов.
Миналата седмица ГЕРБ шумно и официално бе поканен на консултациите днес. С днешното развитие на преговорите обаче се показа, че поканата е била чисто формална и показна. За разлика от Бургас в други градове на страната като в Пазарджик е била отпусната квота на ГЕРБ. В морския град обаче превес в 17- те места ще имат представителите на БСП, НДСВ и ДПС, въпреки общественото недоволство срещу тях.
От ГЕРБ смятат, че игнорирането им от РИК е отказ на управляващите да се съобразят с настоящата политическа действителност и страх от нарастващото одобрение към партията.
Консултациите минаха в дух на разбирателство, съобщиха след срещата от Областна управа.
Лидерите на политическите партии постигнали консенсус по броя на членовете на РИК – 17 уши. Нямало разногласия и за председателското място, което се пада на Коалиция за България, както и за секретарското, което отиде при НДСВ.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |