В новините
 
06.04.2007 19:14   Новината е видяна 3435 пъти
EДП с призив за солидарност към медиците

 

Апел за гражданска солидарност с медиците на България разпространиха от сдружение ЕНП. Повод за обръщението е 7 април – Ден на здравния работник в България.

 

Нека на този ден  подкрепим  нашите лекари. Тези, които първи посрещат  новият живот и  го съхраняват, тези  които търсим  да успокоят болката или спасят близките ни, тези, от които чакаме да ни  вдъхнат  надежда и в най-тежките ни дни и нощи.    

Да изразим своята съпричастност и благодарност към труда, усилията и тежкия им труд, да подкрепим справедливите им искания.

Да покажем уважението и грижата, които цялото ни общество им дължи.

В едно хуманно и развито общество лекарската професия е високо ценена и дълбоко уважавана. Защото е най-пряко свързаната с живота, с оцеляването и бъдещето на човешкия род. Защото трудът, лишенията и уменията, които се изискват, за да се превърнеш в добър специалист, са неизмерими.  

Нашето общество преживява трудни времена. Това се отнася  до всички нас, до лекарите и медицинските работници също. Но не е оправдание да  загубим  човещината и обществената солидарност помежду си. Да започнем  да се противопоставяме и вместо благодарност  да  наказваме  добрите лекари. Системата ги наказва с хаос, неуредици и лоши условия, реформата ги наказва с резките си спирания и промени в посоката, бюджетът ги наказва със смешни заплати, управляващите с   безразличие  високомерие.

И ако днес не можем като общество и държава да осигурим достойните условия за труд и възнаграждение на лекарите, нека поне им дадем моралната си подкрепа.

Да подкрепим своя лекар. Не само  заради празника, а  заради всички  делници, които е посветил на здравето и живота на хората!          





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |