В новините
 
10.04.2007 20:10   Новината е видяна 3938 пъти
ГЕРБ с безплатни консултации за попълване на данъчни декларации

 

Сдружение ГЕРБ Бургас открива приемна за безплатни консултации за попълване на годишни данъчни декларации, съобщиха от пресцентъра на организацията. 

Инициативата е на клуба на икономиста към сдружението и стартира утре – 11 април /сряда/ от 11 до 13 ч. На 12 и 13 април приемната ще е от 17 до 19 ч.

Консултациите ще се дават от икономисти и счетоводители. Целта е да се улеснят хората, които имат проблем с попълването на годишните декларации, както и да се дадат съвети за данъчни облекчения, които са регламентирани по закон. Крайният срок за подаването на данъчните декларации за доходите е 16 април. По данни на НАП, се очаква да бъдат внесени около 1 млн. формуляри за страната, а досега са пуснати едва половината.

От клуба на икономиста припомнят, че родителите с две деца например ще спестят 171,60 лв. налози за 2006 г. Родителите, които работят само на заплата, могат да подадат формуляр по желание, за да ползват данъчните облекчения за деца и държавата да им върне част от платените налози. Затова и срокът 16 април за тях не важи. Формулярите може да бъдат пуснати и след тази дата. Колкото по-рано се подаде декларацията, толкова по-бързо държавата ще върне парите на родителите.

Тази година данъчните връщат надвнесените налози в 30-дневен срок, казаха още от клуба на икономиста. В самата данъчна декларация трябва да напишете номера на банковата сметка, по която да се преведат парите. За да се ползват облекчения за деца, е нужно само един от съпрузите да подаде годишна данъчна декларация за доходите си. Към нея се подава още един лист с данните на децата. На него вторият родител трябва да се подпише, че няма да ползва облекченията. При разведените родители такъв подпис не е нужен. За едно дете годишният доход се намалява с 360 лв., за две - със 780 лв., а за три - с 1140 лв.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |