В новините
 
13.04.2007 14:03   Новината е видяна 3660 пъти
Гражданите, разполагащи с досиета, да ги предадат до 5 май

 

Всички граждани и юридически лица, притежаващи архиви от репресивните органи на бившата Държавна сигурност (ДС), да ги предадат в новосформираната комисия по досиетата до 5 май, призоваха членовете й. Санкциите за неспазване на срока – според закона – са от 15 до 20 хил. лв. глоба и затвор от 3 до 6 години.
Според нормативната уредба документите могат да бъдат предоставени лично, по пощата или по друг начин. Архивите могат да се предават и в кабинета на  председателя на вътрешната парламентарна комисия Николай Свинаров, по факс 988 51 11 или на електронен адрес Кns@nt52parliament.bg.  
Деветте души, призвани да разсекретяват досиетата, заседават в кабинета на Свинаров, тъй като все още не разполагат със собствена сграда, а и няма идеи  за такава. Предстои среща с министъра на регионалната развитие и благоустройството Асен Гагаузов, на която да се реши къде ще се помещава комисията.
Следващия понеделник се очаква да бъдат обявени в интернет резултатите от проверката на комисията за принадлежност към ДС на кандидатите за евродепутати. От това обаче едва ли ще произтекат някакви последици – социалистите не дават признаци, че ще изтеглят хората си, за които е известно, че са сътрудничили на репресивния апарат на комунистическия режим./mediapool.bg/ 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |