В новините
 
16.04.2007 17:38   Новината е видяна 4175 пъти
600 учредиха партия ДЕЛА в Несебър

 

Близо 600 симпатизанти учредиха в събота в Слънчев бряг партия „ДЕЛА” .
„Радвам се, че тук сме толкова много съмишленици, мотивирани от желанието си да променим порочната политическа система. Хората са омерзени постоянно да виждат, как личности забогатяват от политика, а не от труда си», заяви пред делегатите на учредителното събрание председателят на неправителствената асоциация за насърчаване на чуждестранните инвестиции Чавдар Александров, който е един от учредителите на партията.  «Ние, от ДЕЛА заявяваме ясно: Който иска да прави пари, нека стане бизнесмен преди да влезе в политиката, а не след това. В България този модел е обърнат - първо стават политици, а благодарение на това бизнесмени. Ще дадем всичките си усилия да пресечем това», допълни Александров.  
Учредителите на ДЕЛА декларираха воля и кураж да се изправят срещу незаконното разграбване на страната. «ДЕЛА ще е гаранция, че хора от нашите  редици няма да се изкушат да правят пари от политика. Към всеки осмелил се дори и да помисли за това – ще бъдем безкомпромисни”, заяви Александров.
Два ще са управителните органи на партията, решиха делегатите на учредителното събрание - изпълнителен петчленен и контролен -седемчленен съвет. За председател на ДЕЛА единодушно бе избран Атанас Терзиев – 33- годишен бизнесмен от Несебър. Той очерта  политическата стратегия на партия „Дела” и амбициите за местния вот наесен като приоритетна цел.
„Ще заложим на чисти и утвърдени имена. Предизборна ни кампания ще бъде запомняща се. Едно добро представяне на местните избори ще ни позволи да реализираме идеите си, да се докажем като сила, която работи единствено за обществото и ще ни даде основание да се явим и на национални избори”, заяви Терзиев. Негови заместници ще бъдат избраните в Изпълнителния съвет на ДЕЛА: Йоана Гиздова - юрист с дългогодишна адвокатска практика в София, Ненчо Драгиев -  строителен предприемач от Пловдив, Силвия Тончева от Несебър- управител на туристически комплекси, Станислав Цанев от Несебър – бизнесмен.  
Документите за регистрация на политическа партия ДЕЛА заедно с подписите на близо 7 000 учредители ще бъдат подадени в Софийски градски съд.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |