В новините
 
16.04.2007 20:47   Новината е видяна 4154 пъти
Вълчо Чолаков: СДС вкара 1:0 в мача за България!

 

Показахме, че можем  сами да решаваме дали и колко данъци ще   плащаме като членове на ЕС

 

Вестник “Фактор”

 

Колко българи могат днес да кажат , че са горди с принадлежността си към една политическа сила? Не много, нали. Защото истината е , че ние българите, не харесваме особено политическите си партии. Защото сме свикнали с мисълта, че те повече пречат отколкото помагат. И затова не харесваме политиката, не харесваме много други неща в собствените си градове и в собствената си държава.

Аз искам това да се промени! Защото обичам родния си град Бургас и родната си страна. И се гордея, че съм кандидат на СДС  за европейските избори. Има защо да се гордея с това. Причината е , че СДС видя какво се случи с България и че имаме нужда от кураж и спешни промени в ежедневието ни. И разбра, че може  да постигне тези промени в  европейския парламент. Как?

Много просто. Когато правителството н БСП, НДСВ и ДПС безхаберно ни съобщава, че ще плащаме акцизи върху производството на домашен алкохол и сме принудени да се съобразяваме с налаганите от Европа високи акцизи върху горивата, СДС  каза “не” и заяви, че ще работи за промяната.

Гордея се с това, че колегата ми от листата за евродепутати на СДС, Мартин Димитров поведе битка в комисията по икономическа политика в европарламента и успя да убеди депутатите на Европейската народна партия да подкрепят неговата поправка в доклад, който казва, че трябва да няма задължителни и високи нива на акцизите върху домашния алкохол и забележете – върху горивата. Така СДС спечели първата битка за България в Европа.

Резултатът е , че тук в България ще можем сами да решаваме колко данъци и акцизи ще плащаме. И българските социалисти не могат да се оправдават за това, че Брюксел ни налага какво да правим. От тук идва виждането на СДС за България, което и аз споделям. Ние сме оптимисти за Европа, обичаме Европейския съюз, но много повече обичаме България. Аз гледам Европа през очите на бургазлия. СДС гледа Европа през очите на България и това няма да се промени.

Затова казваме, че работим за такава Европа, в която всеки от нас се чувства добре. В ежедневната политика това означава, че няма да оставим друг да решава вместо нас какво да става в собствения ни град и в собствената ни страна. Това е честна, дясна и патриотична позиция. Казваме сега: “ Гледай напред! Има защо”. СДС видя напред и само три месеца след влизането ни  в ЕС, намери тези решения, които могат да се ползват добре за България в институциите на Европа. И започна да ги прилага. Затова казваме “ Има защо!”

Както имаше защо да минем през прехода, имаше защо да вярваме и има защо да работим. Гордея се, че съм част от една общност от хора, която има характер и отстоява български интереси – честно и аргументирано. Всъщност това “ 1:0 за СДС” в заглавието  е гол, вкаран от нас за България. Мачът продължава и ние го играем мъжки. Ще има още добри попадения. А как водим играта можете да гледате всеки ден в сайта на SDS.bg.

 

Вълчо Чолаков е кандидат за евродепутат от СДС





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |