В новините
 
19.04.2007 21:45   Новината е видяна 4519 пъти
РПУ-то в Камено готово до средата на юни

 

Шефът на областна дирекция „Полиция” комисар Павлин Димитров и кметът на община Камено Димитър Которов направиха днес оглед на сградата, където ще бъде открито ново РПУ.

По предложение на градоначалника 200 000 лв. за ремонт на сградата на бившия Младежки дом и преустройството й в полицейско управление залегнаха в общинския бюджет за 2007 г.

„Радвам се, че с общи усилия ще успеем да преместим ІІІ РПУ в Камено в името на сигурността на жителите на общината”, каза Павлин Димитров. По думите му с работата по откриването на полицейско управление в общината е запознат лично вътрешния министър.

Ремонтът на сградата ще приключи до средата на юни, каза кметът Которов. До края на лятото пък от полицията пък ще приспособят помещенията въвеждайки всички необходими специализирани полицейски изисквания.

Разгъната площ на сградата е близо 1000 кв. м. тя ще отговаря на всички европейски изисквания. В нея ще има административен център за обслужване на гражданите, паспортна служба, служба КАТ, служба КОС. В момента, поради липсата на такива служби жителите на Камено пътуват до Бургас. Ще бъде изградена и рампа за достъп на хората с увреждания.

До края на седмицата комисар Димитров ще изпрати и уведомително писмо до министерството на вътрешните работи за хода на съвместните действия на полицията и общината.

В община Камено в момента функционира полицейски участък, а територията й се обслужва от намиращото се в Бургас ІІІ РПУ. От години желанието на местните жители бе да се открие в Камено полицейско управление. Споразумението за това бе постигнато преди няколко месеца, след серия от срещи и интензивна комуникация между Которов и шефовете на полицията . Комисар Димитров изрази желанието си РПУ- то да бъде открито в края на лятото.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |