В новините
 
05.09.2004 22:04   Новината е видяна 5998 пъти
САМО ХОТЕЛИ И КРЪЧМИ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ДА СЕ ПОЛУЧИ УСТОЙЧИВ ТУРИСТИЧЕСКИ
"САМО ХОТЕЛИ И КРЪЧМИ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ДА СЕ ПОЛУЧИ УСТОЙЧИВ ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ". Сегашните управници обричат поколенията на една невъзможност да развиват качествен туризъм.


-Има реакции,че Рибният атракцион в Несебър,който е построен на пристанището в Стария град,трайно и за години наред промени в негативна посока автентичния облик на този град-културен паметник ката цяло?



-Въпреки че миналата година в Несебър се честваха 20 години като град-паметник на ЮНЕСКО и се положиха доста усилия да се изчистят част от териториите,които са свързани с представяне на паметниците,продължават да се случват тези неща.Там често пъти самата община се оказва безсилна да се противопостави на инвазията на лобистки и други тежки икономически интереси.Подкрепям протестите За Рибния атракцион,защото тази територия на Несебър е наситена с възможности да се покаже от една по-далечна проекция силуета на този град,който с различните напластявания съществува повече от 2600 години.



Дори решения за временно строителство понякога създават условия за едно много трайно и продължително загрозяване на паметниците на културата.Надявам се местните власти да не са заложници на част от икономическите интереси,свързани с политическите,и да канализират всички тези временни обекти ,които създават.Защото всички елементи от културното наследство,които съхраним,ще ги оставим за бъдещото поколение и децата,които ще продължат да живеят в този град,ще имат възможност да печелят от тях.В противен случай сегашните управници обричат поколенията на една невъзможност да развиват качествен туризъм и да печелят от това.



.........Но бъдещето е за едно по-силно развитие на туристическата дейност.Ето защо трябва да бъдат предвидени инвестиции за съхраняване на даденостите-природни и културни.Защото само хотели и кръчми не са достатъчни да се получи устойчив туристически продукт.Ако се унищожи природата ,като пясъчните дюни,ако се строи върху морските скалии ако се заличи културното наследство ,много скоро интересът ще бъде загубен.Говоря за един елемент,който в световен мащаб вече е доказано наложен като изискване.Именно един качествен туристически пакет,в който присъстват всички тези елементи-трайно заложени в прерспектива не за една-две години,а за много повече-това означава устойчивост.



в."Бургаска поща"-бр.64/03.09.2004 г.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |