В новините
 
24.04.2007 22:22   Новината е видяна 4026 пъти
Охранител на Ваклин Стойновски чупи камера и сочи зареден пистолет към репортери на СКАТ

Охранител на предприемача Ваклин Стойновски е счупил камера на телевизия СКАТ и е насочил зареден боен пистолет «Макаров» към двама репортери на телевизията.

Инцидентът, който бе съобщен официално от бургаската полиция е станал днес, около 10,45 ч.

Репортерката на СКАТ Петя Пехливанова и видеоператорът Светлин Атанасов са снимали репортаж в близост до бившия ресторант «Воденицата» в морската градина, където Стойновски обяви намерения да строи небостъргач.

Ненадейно върху журналистите се е нахвърлил охранителя на обекта, 68- годишният Милан Генов. Мъжът се държал агресивно и посягайки към работещата телевизионна камера е счупил външния й микрофон. После  се скрил между паркираните в близост коли и извадил пистолет, който насочил към оператора на СКАТ, уточниха от полицията.  Веднаха след това, охранителят е побягнал в Морската градина

На място са пристигнали служители на Пето РПУ Бургас, които са задържали нападателя. Служителите на реда са иззели закконно притежавания боен пистолет «Макаров» със седем патрона. При предаването на оръжието е установено, че оръжито е било с патрон в цевта и свален предпазител. Работата по случая продължава от служители на Пето РПУ Бургас.

В нарочно прессъобщение до медиите предприемачът Стойновски изразява съжаление за инцидента и за появата на "странни" по думите му интерпретации на инцидента. "Не съм бил на мястото на инцидента и не зная какво точно е предизвикало реакцията на 68- годишния пазач, но дори да е имало провокация към него, не смятам, че това е правилен начин за разрешаването на конфликта", се казва в писмото до медиите. Според Стойновски, показателно било че в момента, когато обявил желанието си да влезе в местната политика се появявали инсинуации по негов адрес. "Смятам, че отношенията ми с журналистите са изградени на базата на взаимно уважение и държа на достоверното предаване на фактите, свързани с мен и дейността ми", се казва още в съобщението до медиите.

Стойновски  не отрича, че Милан Генов е негов служител и че е охранявал именно неговия обект. Предприемачът  обаче не приема определението "охранител" или "бодигард" за автора на инцидента.

Бел. ред. Информацията в дописката на Бургасинфо е въз основа на фактологията, описана в полицейския бюлетин на РДВР Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |