В новините
 
26.04.2007 01:24   Новината е видяна 4084 пъти
Ученическите екскурзии - само по светло

 

Ученическите екскурзии и пътувания ще се правят само в светлата част на деня, а не нощем. Това решиха депутатите от икономическата комисия в парламента, които приеха на второ четене промени в Закона за туризма.
При екскурзията на децата задължително трябва да се осигури нощувка, която не може да е по-малко от 8 часа. С промените в закона е записано и условието, че нощувката се извършва в категоризиран туристически обект.
Детски и ученически туристически пътувания с обща цена могат да правят само регистрирани туроператори. Преди всяка екскурзия договорът за нея, който директорът на детската градина или училището е сключил, ще се одобрява и от началника на съответния регионален инспекторат по образованието.
10 000 лева ще е глобата за туроператори, които нарушат тази разпоредба, а при повторното й неспазване санкцията ще е 20 000 лева. При данните за автобуса, който ще извършва превозът, задължително ще се вписва годината на производството му и ще се прилага знак, че е минал на технически преглед./darik.net/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |