В новините
 
26.04.2007 19:34   Новината е видяна 3711 пъти
Европа дава близо 1 млрд. евро за подготовка и квалификация на кадри

 

Близо 1 млрд. евро са заделени за България по Програмата “Развитие на човешките ресурси” от Европейския социален фонд за 7 години в периода 2007-2013 . Това заяви по време на кръгла маса кандидатът на ГЕРБ Бургас Румяна Желева.
Форумът бе на тема “Структурните и кохезионен фондове в подкрепа на общините в България” и в него участваха представители на ГЕРБ и ЕДП. Той бе открит от председателя на УС на ЕДП Димитър Абаджиев.
През последните две години местната икономика в Бургас се развива изключително добре, в резултат на което безработицата е спаднала до минимум. Въпреки това се очертават два основни проблема –квалификация и липса на кадри най-вече в сферата на туризма, отбеляза Румяна Желева.
”Трябва да използваме парите, които ни дава Европа и да инвестираме в хората, да придобият нови знания и умения, да се гарантира на всекиго пълноценно участие в обществото и правото на достоен труд”, подчерта Желева.
Програмата “Развитие на човешките ресурси” е насочена  към насърчаване създаването на нови работни места, подобряване качеството на образованието и обучението в съотвествие с потребностите на пазара на труда , както и повишаване ефективността на институциите, социалните и здравни услуги.

Парите от Европейският социален фонд ще бъдат предназначени само за обучение . Няма да могат да се използват за строителство на сгради или скъпо оборудване, отбеляза още Румяна Желева.
Тя изрази опасенията си, че средствата от Фонда няма да могат да се усвоят изцяло, тъй като България закъснява с изработването на стратегическите документи.

Управляващият орган по програмата е Министерството на труда и социалната политика.  





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |