В новините
 
27.04.2007 18:39   Новината е видяна 3442 пъти
97% от българите подкрепят забрана на тютюнопушенето

 

97,3% от българите са за пълна или частична забрана на тютюнопушенето на обществени места - това сочат окончателните резултати от електронно допитване в България за бъдещите политики на Европейския съюз за тютюнопушене на обществени места.
Под 3% са против всякаква забрана. Допитването за необходимите мерки за това е проведено от 5 март до 15 април и в него са участвали 368 българи. Получените в Министерството на здравеопазването писма са от отделни граждани, семейства, колективи на фирми. Участвали са представители на различни възрастови и професионални групи от цялата страна, заедно с българи от Португалия, Франция, Испания, Англия, Белгия, Шотландия и САЩ.
От гласувалите непушачи 90% са за обща забрана, а 10% - за частична забрана. Бившите пушачи, взели участие, са 4,9%, а настоящите пушачи – 6,7% от всички гласували. Общо 94% от бившите пушачи са за обща забрана на тютюнопушенето на обществени места, включително работните места. Само 6% от бившите пушачи са за частична забрана.
На другия полюс са настоящите пушачи, като 40,9% от тях са срещу каквато и да е било забрана на тютюнопушенето, като се аргументират с правото си на лична свобода. Над 27% от активните пушачи /59%/ са за обща и 31,8% за частична забрана на тютюнопушенето на обществени места. Относно необходимостта от забрана, която допуска изключения, или отхвърляне на каквато и да е забрана, анкетираните посочват, че повишаването на културата за вредата от активното и пасивното тютюнопушене изисква време. Техен аргумент е и че общата забрана дискриминира пушачите, като нарушава човешките им права, както и че българинът не реагира положително на административни забрани.
Общата забрана е неподходяща за ресторанти, барове, дискотеки с престой повече от един час, защото хората са там по собствена инициатива./darik.net/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |