В новините
 
02.05.2007 22:09   Новината е видяна 3561 пъти
Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури нарушила закона за достъп до инфомация

 

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас нарушава закона за достъп до информация, съобщиха от Областния съвет на сдружение ГЕРБ в Бургас.
На 23 март по молба на свои членове, сдружение ГЕРБ Бургас е входирало Заявление за предоставяне на информация съгласно чл. 24 от закона в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури - Бургас.
Съгласно чл. 28 от закона ИАРА, чрез регионалното си звено е длъжна във възможно най-кратък срок, но не по-късно от 14 дни да предостави исканата информация.
В рамките на законоустановения и задължителен срок сдружението обаче не е получило нито исканата информация, нито обяснение за закъснението. От сдружението недоумяват за причините  за непредоставянето на информация, тъй като допустимото удължаване на срока по закон е не повече от 10 дни и то само в изключителни случаи, когато става въпрос за голям обем от информация. В конкретния случай обаче става дума за информация, свързана с няколко рибарски лодки, невключени в риболовния регистър.
Адвокат Златина Дукова –член на Областния съвет на ГЕРБ коментира, че е крайно време институциите в България да започнат да изпълняват задълженията си по този закон, което би било белег на развиваща се реална  демокрация и обобщава, че е администрацията  още носи белезите на бюрокрацията и чиновническия подход,  който трайно пречи на обикновения гражданин  да реализира законни свои права.
От сдружение ГЕРБ заявяват, че като представители на интересите на своите членове няма да спрат да настояват за исканата информация и ако се наложи ще изпращат всеки ден свои представител в офиса на агенцията до получаване на исканата информация.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |