В новините
 
03.05.2007 00:25   Новината е видяна 3769 пъти
9 организации пращат изборни наблюдатели

 

9 неправителствени организации ще наблюдават изборите за депутати в Европарламента-съобщи в Бургас говорителят на ЦИК Александър Александров. До този момент в ЦИК има регистрирани 6 социологически агенции, които са поискали разрешение за паралелно преброяване на гласовете на избирателите. Крайният срок за подаване на документи за издаване на подобни разрешения е 4 май.
Двамата говорители на ЦИК Александър Александров и Бисер Троянов са в града по повод обучение на РИК и представители на държавата, общината и полицията свързани с организирането на изборния процес.
Има вероятност двойното преброяване на гласовете –веднъж за партиите, след това за предпочитанията /преференциите / да създаде известни трудности. Това е новият момент на тези избори, който трябва да бъде отработен, каза Алексанър Александров.
Първите резултати от вота на 20 май ще станат ясно най-рано след 72 часа, каза Бисер Троянов. Той допълни, че ще се изчака след изборната нощ въвеждането на резултатите от районите комисии и задължително повторното въвеждане на секционните протоколи в изчислителния пункт, който се намира в ЦИК. Имената на избраните 18 български евродепути ще бъдат ясни до 25 май.
Двамата говорители заявиха, че по никакъв начин изборите няма да попречат на абитуриенските балове в страната по това време. Становището на ЦИК е, че не е необходимо да се предвиждат допълнителни ограничителни мерки в училищата където ще има избирателни секции и сборни пунктове на абитуриенти. Би могло обаче, кметовете да предвидят определени мерки, с които да се регламентира достъпа на абитуриентите в сградата така, че да няма пречки при подготовката и при приключване на изборния ден./darik.net/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |