В новините
 
03.05.2007 23:24   Новината е видяна 4908 пъти
Страхил Капелов остава в ареста

 

Състав на АС Бургас потвърди мярката за неотклонение „постоянен арест” за Страхил Капелов, сочен за едно от най-верните лица до Димитър Желязков Очите.
32-годишния Капелов е обвинен за опит за убийство на Петър Биберов Кюфтето. Инцидентът е от 25 март т.г., когато според обвинението Капелов и неговият приятел Радослав Николов-Рачо нападнали Биберов пред апартамента му и го пребили. При схватката, Биберов нанася дълбока порезна рана в шията на Капелов. Малко по- късно в болницата където са и двамата пострадали от инцидента, Кюфтето отправя заплахи на Страхил , след което потрошава колата на Радослав Николов. Ако Страхил Капелов и Радослав Николов са имали намерение да убиват Петър Биберов защо не са го сторили, попита адвокатът на обвиняемия Илиян Василев. Днес в съда той разви тезата, че дори прокуратурата не твърди , двамата да са имали намерение да извършват убийство, а са отишли в блока на Биберов с цел саморазправа. Инцидентът е започнал при срещата на младежите, когато Биберов нанася удара във врата на Капелов. Защитата изказа съмнение и по отношение порезните рани на Биберов и заяви, че докато не се установи, чия е кръвта по ножа на Биберов, не може да се твърди, че Капелов е нанесъл удари върху него.
Каква жертва е човек, който има куража в болницата да заплашва своя нападател с думите „Сега ще те довърша!”, каза още адвокатът на обвиняемия.
Счупеният зъб на Биберов не е описан при хоспитализирането му в болницата, заяви Василев добави,че не може да се говори и за нанесена средна телесна повреда. Той отново подчерта, че производството е започнало с разследване на Биберов в опит за убийство и допълни, че Страхил Капелов сам е настоял да бъде разпитан по случая
Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има опасност обвиняемия да се укрие с оглед, криминалното му минало и наказауемоста на деянието. Защитата пледира за мярка „домашен арест” предвид състоянието на Капелов след претъпяната тежка операция и опасността да бъде влошено здравето му.
„Не се признавам за виновен. Действах при самозащита. Видях че, Биберов троши колата на Радослав”– заяви пред съда Страхил Капелов.
Мярката на АС е окончателна и не подлежи на обжалване или протестиране./darik.net/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |