В новините
 
04.05.2007 01:38   Новината е видяна 4059 пъти
Тръгна подписка в защита на парк “Странджа”

 

Подписка в защита на природен парк “Странджа” стартираха представители на сдружение “Златна Странджа”.
Разкрит е пункт в книжарница “Хеликон”, където всеки желаещ може да изрази гражданската си позиция. Подписката е качена и в интернет на адрес: http://www.bgpetition.com/strandja/index.html.
Общинският съвет на Царево и незаконният строител на вилно селище „Златна перла” край село Варвара, обжалват заповедта за създаване на Парка от 1995 г, за да бъде обявена тя за нищожна. Единствено статутът на Парка спира безконтролното застрояване по Южното Черноморие сега. Резултатите от подобно строителство всеки може да види днес - от Златни пясъци през Слънчев бряг и Созопол, до Лозенец и бившия къмпинг Нестинарка край Царево. Следващото заседение на Върховния административен съд ще бъде на 21 май 2007 година.
Всички държави без изключение се стремят да съхранят своята природа, чрез така наречените защитени територии - резервати, национални и природни паркове, защитени местности и др., а в България е обратно – защитени територии биват ликвидирани една по една, заради инвеститорски интереси, смятат еколозите. “
Положението в страната ни е направо стряскащо. Ситуацията в България, свързана с унищожението на  природата, е нетърпима и абсурдна. Глобалното затопляне чука на вратите ни със своите катастрофални последици, а ние  мълчим и  позволяваме единични финансови интереси да определят унищожаването на най-ценното, което имаме - природата на България, нашето национално богатство», обявяват в открито писмо до медиите от сдружение «Златна Странджа».





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |