В новините
 
04.05.2007 20:09   Новината е видяна 4468 пъти
ГЕРБ кръсти талисмана си в Бургас

Регионалният координатор на ГЕРБ Бургас Димитър Николов и кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Румяна Желева станаха кръстници на 1- годишния Митко, който е талисман на организацията. Църковният ритуал се състоя ден преди светлия християнски празник Гергьовден в храм „Св. Св. Кирил и Методий”.  Ритуалът бе извършен от отец Захарий, който пожела щастливо бъдеще на малкия Митко. Като истински кръстници, Николов и Желева подариха куп подаръци на детето.

Поканата към Николов да стане кръстник бе на 23 – годишната Елица Ганева- майка детето. Непосредствено преди раждането му, младата жена и майка й бяха изпаднали в изключително трудно положение – без покрив над главата и живееха на улицата.

ГЕРБ Бургас осигури дом за семейството. Обзаведеното двустайно жилище се намира в к-с “Славейков” и вече една година организацията плаща наема и всички разноски по него, за да може малкият Митко да расте спокойно. В него живее и майката на Елица, която в момента е без работа.

Въпреки многократните опити на Димитър Николов чрез докладни в общинския съвет и разговори с общинската администрация да бъде осигурено общинско жилище за Елица и детето й, до този момент няма решение на проблема.

Елица е самотна майка. Семейството живее изключително трудно, като единствените месечни доходи са тези от майчинството на младата жена и пенсията на майка й, която е в размер на 80 лв.

Историята на семейството на Елица развълнува бургаската общественост през март 2006 г.. Тогава бременната млада жена и майка й останаха без дом и спяха на открито в к-с “Славейков”.  Много жители от комплекса помогнаха на семейството с храна и дрехи. Бургазлия предостави до 15 юли м.г.  къщата си в Средец, но срокът за ползването й изтече и семейството отново остана без дом. Именно тогава ГЕРБ осигури спешно квартира, в която Елица и детето й живеят и до днес.

На кръщенето бяха и представители на УС на ГЕРБ Бургас – д-р Галя Милева, Руслан Карагьозов, адв. Златина Дукова, Ева Палазова, Димитър Бойчев, председателят на ГЕРБ Бургас Костадин Костадинов.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |