В новините
 
04.05.2007 21:30   Новината е видяна 3471 пъти
Лозенец празнува на 6 май

 

Жителите на Лозенец се готвят да посрещнат стотици гости на 6 май-Гергьовден, когато е и празникът на селото. Отец Стоян ще отслужи тържествена света литургия в църквата “Свети Великомъченик Георги” и ще освети курбан за здравето на всички в селото. Благодарственият молебен за здраве, благополучие, благоденствие  и успешен туристически сезон отецът ще отслужи на открито на площада пред църквата. Празничната програма включва концерт на самодейни колективи и индивидуални изпълнители, изпълнения на инструменталисти и солисти от оркестър “Комити. Всяка година на този ден в селото се вият кръшни хора, а денят завършва с празнични илюминации.  
Празникът на Лозенец се свързва с църквата “Св. Георги”, построена през последните години по проект на архитектите Милена Хаджинонева и Димитър Стоянов с финансовата помощ на общината и дарения. Тя е първата църква, откакто е основано селото.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |