В новините
 
09.05.2007 20:06   Новината е видяна 3579 пъти
Учредиха обществен съвет за интеграция на хора с увреждания

 

Обществен съвет за интеграция на хора с увреждания на територията на област Бургас бе учреден днес. Това стана със заповед на областния управител Любомир Пантелеев.
На срещата присъстваха представители на общините, териториалните поделения на държавната администрация, синдикални организации и неправителствени организации и др.
Общественият съвет ще работи като орган за осъществяване на консултации, сътрудничество и координация, с цел формиране и реализиране на политиката на интеграция на хора с увреждания.
Съветът ще осъществява дейности в насока повишаване на информираността  на обществото за проблемите и възможностите на инвалидите и промяна на обществените нагласи спрямо тях, за промяна модела на грижа за деца с увреждания от настаняването им в специализирани институции към грижи в семейна среда.  Бяха обсъдени възможностите за подобряване на материалните условия и качеството на живот  в специализираните заведения, създаване на равни условия за спорт, отдих, туризъм и участие в културния живот. Общественият съвет ще регламентира ясен механизъм за постоянно наблюдение и контрол за спазване на правата на хората с увреждания и недопускане на дискриминация, основана на увреждане.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |