В новините
 
09.05.2007 23:12   Новината е видяна 3940 пъти
Бият журналисти на бургаска телевизия на митинг на ДПС

 

Екип на телевизия СКАТ е бил удрян и унижаван на предизбрен митинг на ДПС в Руен. Лично лидерът на ДПС Ахмед Доган дал указания екипът да бъде прогонен, въпреки че митингът се е провеждал на публично място, а за него има официално съобщение и на интернет-страницата на ДПС. На митинга присъстваха и снимаха и журналисти от други медии.

Камерата на СКАТ е записала как Ахмед Доган маха пренебрежително с ръка към журналистите и казва "разкарайте ги". Охранители от личната му охрана, длъжностни лица от община Руен и служители на Националната служба за охрана се нахвърлили върху репортера и оператора на телевизията.
С викове "махайте се", блъскане и ритници по глезените и в бъбреците журналистите са били изгонени от уж публичното мероприятие на ДПС.
Тв екипът по никакъв начин не е нарушавал установения ред на митинга, нито е провокирал някого, дори не е се е доближавал до Ахмед Демир Доган, заместникът му Йордан Цонев или друго официално лице от ДПС, поясниха от телевизията. Униформени полицаи отказали да защитят битите журналисти с оправдания, че имат забрана от НСО да припарват в двора на училището, където се е провеждал митингът на ДПС.
Екипът не е подал жалба в полицията.

От Скат ще настояват за разследване на участието на служители от НСО в инцидента, причините за бездействието на полицията и за незабавното уволнение на виновните длъжностни лица.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |