В новините
 
20.05.2007 17:20   Новината е видяна 2075 пъти
Масови жалби срещу ДПС за погазване на закона в Бургаско

ДПС масово погазва закона в избирателните секции в областта, алармираха от предизборните щабове на СДС и ГЕРБ в Бургас. Снимка на роми, раздаващи бюлетини на ДПС пред избирателна секция в Карнобат е изпратена заедно с жалба до РИК Бургас. Фотосът е дело на общинската лидерка на ГЕРБ в Карнобат Вяра Петрова. 

СДС Бургас пък входира в Районната избирателна комисия три жалби във връзка с грубо нарушение на закона в няколко секции.  От СДС Сунгурларе алармират, че в три секции в селата Черница /32 секция/ и Лозарево /19 и 20 секция/ , които са със смесено население, липсват съответно 122, 130 и 100 бр. бюлетини на ДПС. Този факт е показателен за това, че ДПС предварително раздава бюлетините си, за да улесни по- неграмотните избиратели. 
Втората жалба е сигнал за нарушение в секция 29 в детска градина "Калина Малина" в Айтос. По сигнал на общинският лидер на СДС Петър Янев пред учебното заведение масово се раздават бюлетини на ДПС на стоящите отпред роми.
Третата жалба е за извършване на явна агитация в училище „Христо Ботев” в „Комлука”. Там пак емисари на ДПС стоят пред школото с шапки и тениски ДПС и обозначени на тях номер на бюлетината.

От ГЕРБ Айтос пък са алармирали за масово раздаване на бюлетини на ДПС пред секциите в ромската махала. Освен РИК е сезирано и гражданското сдружение за честни избори. ГЕРБ Бургас сезира Районната избирателна комисия за нарушения в няколко секции на територията на община Бургас, съобщиха от пресцентъра на организацията.  
Във втора секция в училище „Княз Борис І” в Бургас е влязъл симпатизант на НДСВ с бадж на партията.
В секция 244 в училище „Васил Априлов” в 9 ч. сутринта в стаичката за гласуване е нямало бюлетини на ГЕРБ.
В секция 202 в комплекс „Изгрев” не е бил спазен принципа на тайна на вота, тъй като от кабинката се виждало гласоподавателят коя бюлетина избира.
РИК е допуснала грешка за една от секциите. Обявила е адрес на секция в училище „Георги Бенковски”, а действителната секция се  намирала в училище „Климент Охридски”.
От ГЕРБ Айтос пък са алармирали за масово раздаване на бюлетини на ДПС пред секциите в ромската махала. Освен РИК е сезирано и гражданското сдружение за честни избори.

 

 

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |