В новините
 
24.05.2007 10:51   Новината е видяна 3727 пъти
БУРГАС ПРАЗНУВА 24 МАЙ

 

 

28 училища се включиха в празнично шествие по повод Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура-24 май. В него участваха и възпитаници на детски градини.

Шествието тръгна от площад “Тройката”, премина по ул. “Александровска” и приключи в Морската градина. В него се включиха училищни оркестри, мажоретни състави, бивши  и настоящи преподаватели. По традиция в парада участваха и представители на випуски, завършили преди няколко десетки години.

На тържеството присъстваха кметът Йоан Костадинов, областният управител Любомир Пантелев, началникът на Регионалния инспекторат по образование Таня Борисова, общински съветници,  духовници, читалищни дейци, много граждани.

Празничната програма продължи с концерт на Детски фолклорен ансамбъл “Трите пъти”, с ръководител Марио Егов, на откритата сцена пред хотел “България”.

По повод светлия празник днес в Изложбената зала на СБХ се откри празничната изложба на бургаските художници, а в Художествена галерия “П.Задгорски”-изложба-графика, посветена на 25-годишния юбилей на графична база-Бургас.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |