В новините
 
24.05.2007 19:52   Новината е видяна 3754 пъти
Българските моряци могат да работят на кораби, плаващи под японски флаг

 

Правителството одобри проект на Споразумение между България и Япония относно признаването на свидетелствата за правоспособност, издадени в съответствие с Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г., както е изменена, без последващо ратифициране или утвърждаване. Съгласно Споразумението японската страна признава едностранно свидетелствата за правоспособност, издадени от българската морска администрация, в съответствие с Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г.  Това ще даде възможност на българските моряци, които притежават правоспособност и са членове на екипажи на кораби, плаващи под японско знаме или желаят да станат такива, да получат потвърждения на свидетелството си за правоспособност, издадени от японската администрация въз основа на правила от Конвенцията.
В случай, че поради допуснати от моряка дисциплинарни нарушения японската администрация оттегли признаването на свидетелството му, тя ще уведоми българската администрация за причините. Според одобрения документ българската администрация се задължава да уведомява японската страна при съществени промени в нормативната уредба, в системата за подготовка или за освидетелстване на българските моряци. Тя ще осигури достъп на японската страна за извършване на прегледи и инспекции на учебната база и документация и резултатите от одитите на съответните приложими системи на управление на качеството в учебните заведения в морската администрация.
За да могат да работят на борда на кораби, плаващи под чуждо знаме, българските моряци ще трябва да притежават освен свидетелства за правоспособност и потвърждения за тяхното признаване от администрацията на страната на знамето. При наемане на моряци, чиито свидетелства са издадени от администрация, различна от тази на знамето, за да бъдат потвърдени се изисква наличие на нарочни двустранни споразумения, с които администрациите се договарят за условията за взаимното или за едностранното признаване на свидетелствата за правоспособност. В момента има български моряци, които работят на борда на японски кораби, но те плават под знамето на страни, с които България вече има подписани споразумения.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |