В новините
 
31.05.2007 20:01   Новината е видяна 3582 пъти
Искат промяна статута на обекти в Морската градина

 

Собственици на временни обекти в морската градина настояват за постоянен статут. Те са обединени в сдружение „Приморски парк” , от името на което днес излязоха с искането си.
33 са обектите в морската градина в Бургас по чл.56 от ЗУТ . Всяка година собствениците и наемателите подписват договор с общината за тяхната експлоатация. Това обаче, според тях стопира инвестициите и подобренията в тях. Някой от собствениците са получили заповеди за премахване още през януари, каза Кирил Пантайотов, председател на сдружението. Според него върви поредния слух, че морската градина ще бъде концесионирана и не е ясно какво ще стане със заведенията и търговските обекти. От сдружението настояват за прозрачност и декларират че , нямат политически искания. Собствениците ще търсят среща с кмета и администрацията и ще настояват за нов устройствен план в който преместваемите обекти да имат траен статут.
Според Катя Кирилова , директор на Териториална дирекция „Зора” в чиято територия са обектите, общината има право да сключва договори за временни обекти до 30 кв.метра. Една голяма част от тях обаче за разширени и пристроени и дори стигат 200 квадрата площ.При направената от общината проверка тези нарушения са установени и са изпратени предписания за тяхното отстраняване. След като се изпълнят предписанията, обектите ще получат разрешение за работа–каза още Катя Кирилова.
За друг статут на временните обекти , обаче не може да се говори защото те са върху публична общинска собственост и ако има промяна тя би трябвало да е законова – коментираха казуса юристи./darik.net/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |