В новините
 
07.09.2004 23:06   Новината е видяна 9293 пъти
150 елитни танцови двойки в надпревара за Купа Бургас
Шампионите на Латвия, Литва и Италия са потвърдили участието си. Всички клубове в България, които развиват активна състезателна дейност са направили заявки за турнира.
Председател на съдийската колегия на Международния турнир ще бъде Павел Дорохов. Той е президент на руската федерация по спортни танци и член на организационния комитет на международната федерация.
По време на турнира танцьорите ще бъдат оценявани от 13 международни съдии.
Дебют като международен съдия в латиноамериканските танци ще направи на това състезание и известният в близкото минало състезател по спортни танци Андрей Тодоров.

Тази година Министерството на спорта е отказало да финансира престижния форум съобщиха организаторите. Пред тях кмета Йоан Костадинов се е ангажирал да проведе допълнителни разговори с ведомството на Васил Иванов- Лучано.
“При бургаските двойки очакванията винаги са големи. Това е традиция, очаквания от страна на треньори, конкуренти, публика са винаги за добро представяне. Не случайно бургаската школа се е утвърдила като една от най- силните в страната”, съобщи пред Бургас инфо бившият състезател Илия Михов. “Сега вече нашите състезатели имат възможност да работят с най- добрите треньори в света. Бургаските треньори Добрина Паричкова и Андрей Тодоров вече са доказани специалисти не само в България, но и зад граница. Техния професионализъм и новаторски виждания, успяха да изведат българските състезатели до добро класиране в световната ранглиста, допълни още Михов”
Миналогодишните носители на Купа Бургас Ивайло Тончев и Екатерина Лапаева няма да танцуват заедно. Ивайло е с нова партьорка. Това е Снежана Шевиакова с която отново е републикански шампион и очакванията са за класиране в призовата тройка при латиноамериканските танци.
Другата бургаска двойка на която се залагат големи надежди са младите Салваторе Тодаро и Виолета Янева. Те ще търсят класиране в челото при стандартните танци.
С интерес ще се следи и представянето на още една бургаска двойка- Трендафил Сърмов и Радостина Иванова. Те са вицешампиони на страната в латинотанците и основни конкуренти на Ивайло и Снежана.
Конкуренцията тази година за Купа Бургас ще бъде много голяма, прогнозират специалистите. Този турнир вече се е утвърдил като един от най-добрите в Европа. В дните на открития турнир ще се проведат и медународни състезания за деца, юноши и младежи. Наградният фонд тази година е 2 600 евро.
“Искрено се надявам, че нашето състезание няма да бъде само спортно, а ще се превърне в едно светско събитие за Бургас”, сподели пред Бургас инфо Румен Йорданов.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |