В новините
 
05.06.2007 20:17   Новината е видяна 3518 пъти
Спорът за боклука на Бургас продължава

 

“Няма да премахнем контейнерите си, разположени на територията на к-с Меден Рудник”, обяви на пресконференция днес изп.директор на фирма “Реко пак” Иванка Недева. Тя подчерта, че системата за разделно събиране на отпадъците, организирана от фирмата функционира на законно основание и в съотвествие с разпоредбите на Наредбата за опаковки и отпадъците от опаковки.
Спорът за боклука в Бургас избухна вчера след като община Бургас поиска  Реко пак да премахне незаконно поставените си контейнери от улиците на града. Зам.кметът Венелин Тодоров обяви, че Общината няма сключен договор с тази фирма и не е определяла места за разполагане на съдове за разделно събиране на отпадъци и опаковки. Контейнерите на Реко пречели на движението и не били поставени в съотвествие със създадената схема.
”С този акт Общината нарушава законоустановените права на фирмата да извършва дейността си при строго определени правила, които тя спазва. Обвиненията, че “Реко пак” работи незаконно са безпочвени и в противоречие с разпоредбите на действащите нормативни актове в тази област”, коментираха от Еко пак.
От ръководството на фирмата чакат становище по проблема от МОСВ.

Недева заяви, че ще защитава правата си по съдебен път.
”Реко пак” осъществява дейността си на територията на Бургас от декември 2006 година.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |