В новините
 
09.06.2007 00:02   Новината е видяна 3102 пъти
По-високи санкции за нарушения очакват шофьорите

 

Шофьорите, които превишат с 51 км/ч разрешената скорост за движение в населено място ще се наказват с 250 лв. глоба и отнемане на книжката за 3 месеца. Това предвиждат промени в Закона за движение по пътищата, които депутатите обсъждат на второ четене.
За превишена скорост с повече от 51 км/час извън населено място водачите ще се наказват с 400 лв. глоба и три месеца лишаване от правоуправление, предвиждат още поправките в закона. Когато в населено място разрешената скорост бъде превишена с 10 км/ час, шофьорът ще бъде глобен с 10 лв. Толкова е и санкцията за каране в бус-лента. Наложените глоби да се плащат в едномесечен срок, а тези до 50 лв. да не могат да бъдат обжалвани, предвиждат още измененията. С тях става задължително използването на обезопасителни системи за деца, различни според теглото на подрастващите.
Съгласно поправките в автомобила вече задължително трябва да има светлоотразителна жилетка. Ако те бъдат приети, глобата за шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила до 1,2 ще е от 200 до 500 лв., а книжката ще се отнема за срок от един месец до 1 година.
Очаква се тези изменения да се гласуват следващата седмица от депутатите./insurance.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |